Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezüstérmes lett a Fitworld Szeged együttese

2008.06.18

Delmagyar.hu

2007.06.18. 14:19

A Fitworld Szeged a második, a Szentes pedig a harmadik helyen végzett a rögbi NB I-ben.

A bajnokságot a fővárosi Exiles Rögbiegyesület nyerte.

Mezei Richárd, a Szegedi VSI sportigazgatója tegnap egy új sportággal ismerkedett meg. A Pick Szeged bajnokcsapatának beállósa végezte el az NB I-es rögbibajnokság kezdődobását. Nos az egykori válogatott kézilabdásnak olyannyira tetszett a meccs, hogy végig ott maradt a lelátón. Azon a lelátón, amelyen közel kétezren foglaltak helyet. Nem véletlenül, hiszen két Csongrád megyei csapat is bejutott a négyes döntőbe.

A Szentes gárdája előbb a bronzmeccsen oktatta a Pécs együttesét. A Szentesi '91 RC 35–10-re verték a Pécsi Indiánokat, így a Kurca-partiak a harmadik helyen végeztek.

Következett a döntő. Azzal a házi gazda szegediek is tisztában voltak, hogy a budapesti Exiles jóval esélyesebb. Küzdöttek, harcoltak a Tisza-partiak, de a rutinos vendégek ellen ez kevésnek bizonyult, végül 37–8-ra a Jetik diadalmaskodtak. –

Nem vagyok csalódott – nyilatkozta a válogatott Varga János a döntő után –, hiszen amióta újjá alakult a rögbicsapat Szegeden, ilyen jó eredményt még nem értünk el. Az eredmény igazán nem is tükrözi hűen azt a küzdelmet, ami a pályán folyt. Csináljuk tovább, szeretnénk jövőre is hasonlóan eredményesen és jól szerepelni.

Az NB I végeredménye: 1. Exiles, 2. Fitworld Szeged, 3. Szentesi '91 RC, 4. Pécsi Indiánok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.