Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hétvégén rangadó lesz az rögbi NBI-ben

2009.04.03

Nem kisebb ellenfél, mint a tízszeres magyar bajnok, kilencszeres kupagyőztes Esztergomi Vitézek Suzuki RSE látogat a hétvégén Szegedre.

A vendégek CEE Rugby-kupa múlt vasárnapi fordulójában az osztrák Donau Wien-t verték 27-3-ra.

A rögbiben az NBI az Extra Liga alatt található, de a magyar válogatott gerincét is adó esztergomiak mindkét osztályban szerepelnek - ahogy a Szeged az NBI-ben és NBII-ben is indul-, így kerülhet sor erre a találkozóra. Mivel a két szint részben átjárható a játékosok szempontjából, így biztosak lehetünk abban, hogy a vendég csapat „első sora” is bevetésre kész lesz a hétvégén.

A szegediek Kettlebell-lel megalapozott téli felkészülését követően Debreczeny Dénes játékos-edző úgy nyilatkozott, hogy „Nagyon nehéz lesz, de ezt a meccset mindenképpen be kell húzni!”.

A tabella élén most pontegyenlőséggel álló két csapat találkozója tehát kőkemény összecsapást ígér, hisz mindkét fél számára nagyon fontos eredmény, ez alapján alakul majd ki a rájátszás mezőnye.

A rangadóra szép időt és sok szurkolót várnak a házigazdák és az Inyencmester Kft. jóvoltából egy 10.000 forint értékű hidegtálat is kisorsolnak a mérkőzésre kilátogatók között.

A mérkőzés az Etelka sori pályán lesz szombaton 15 órától.