Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó úton a szegedi rögbisek

2009.03.10

A „győzniakarást” és az egészséges csapatszellemet hordozó szegedi rögbis közösség számára nem teltek tétlenül az elmúlt napok, hetek. A hosszú téli felkészülést követően a rögbi NBI-ben jelenleg vezető Fit World az előző hétvégén Székesfehérváron lépett idén először pályára, ahol felkészülési mérkőzésen a nagymúltú, de időközben újjászerveződő hazaiak ellen sikeres idénykezdést könyvelhetett el.

Kép

Indul a 3/4 játék

A mostani hétvégén a hazai közönség előtt is bemutatkozhattak a szegedi rögbis fiúk. Az Etelka sori sportcentrumban a szegediek az NBII-es Szentesi 91-eseket és Békéscsabai Bikák csapatát látták vendégül. Örvendetes hír, hogy szegediek kerete egyre népesebb, így a tornán 2 hazai csapat is játszott.

Eredmények: Szeged I.-Szentes 15-10, Szeged II.- Szentes 14-7, Szeged I.-Békéscsaba 39-0, Szentes-Békéscsaba 15-7, Szeged II-Békéscsaba 5-14.

Kép

Az 1. szegedi cél

Érdekesség, hogy mennyire kortalan és határtalan ez a játék, a Fit World második csapatában egy emberként fiatalos lendülettel küzdött a játékot bő egy éve megismerő 44 éves "újonc" Apu a tizenéves juniorokkal és rögbi hazájából ide települt angol fiú, az odahaza focizó 30 éves Andy, aki itt szerette meg ezt a játékot.

Kép

No.1 - a pillér

A „nagyok” mellett az utánpótlás is játéklehetőséget kapott, a szünetekben a 6-16 éves korosztály tagjai mérték össze erejüket.

Kép

Rögbimérkőzésben egyébként nem lesz hiány, játékos és szurkoló nyárelőig szinte minden hétvégén hódolhat a rögbi szerelmének, igen sűrűre sikeredett ugyanis szegedi Fit World RC NBI-es rögbi csapatának tavaszi programja, amely végén a döntőbeli részvétel a cél..

A magyar bajnokság osztályos küzdelmei mellett a rögbi sportág széleskörű elterjesztése, versenyzési lehetőség biztosítása céljából a sportágat kedvelő gyermekek számára idén is lehetőség adódik a "Magyar Köztársaság Diákolimpia bajnoka" címeinek, helyezéseinek eldöntésére a 6-18 éves korosztályban nemtől függetlenül.

Új kezdeményezésként a Fit World SE vezetősége női csapat indítását is tervezi a hazai női rögbi bajnokságban, ennek szervezését már megkezdték.

A toborzás folyamatos, így a fiúk mellett most már lányokat is várják az Etelka sorra, a szerda és péntek 17 órától tartott edzésekre. A testalkat itt nem számít, a csapatban mindenkinek van helye, ki kell próbálni!

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.