Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kadet győzelem

2010.06.06

Utolsó tavaszi bajnoki meccsét játszotta a Fit World SE kadet rögbi csapata. A srácok feltették az i-re a pontot, győztesen hagyták el a mátrafüredi pályát is, így sikerült a bravúr, a tavaszi sorozatban valamennyi riválisukkal szemben diadalmaskodtak a kis Gorillák ráadásul úgy, hogy egy kivétellel minden meccsen idegenben játszottak!

A kadet bajnoki sorozat utolsó állomását a rendező Exiles akadémia a csapatba játékosokat adó Gyöngyösre vitte. Az idő kegyes volt, ugyan sok helyen még víz állt a pályán, de már végre nem esett és a nap is előbújt. Kényelmesen és időben érkeztünk a helyszínre, a szegedi rögbis fiúk bizakodóan melegítettek, győztes búcsúra készültek. A hazaiak persze szintúgy.

A nagy készülés ellenére vagy talán annak hatására az első félidőt rendesen „bealudtuk”. Az, hogy a vizes labdát sorozatosan elejtették a fiuk még magyarázható, de nem sikerült felvenni az emberüket sem, és egy bólyban szédelegve passzívan védekeztünk és támadtunk. Ennek meg is lett az eredménye, a félidő az ellenfélé lett, 7-5.

Némi „fejmosás” és cserék aztán megfordították a játék képét. Sikerült széthúzni a támadó vonalat a pálya teljes szélességére, így létszám fölényes helyzeteket kialakítani, majd ezeket pontokra váltani. Némiképp javult a védekezés, végül a második félidő teljesen a mienk lett, végeredmény 7-29. GYŐZTÜNK!

Kép

Hibátlan tavaszi sorozat, nagy különbségű győzelmek, a szezon második felére egyértelműen a mezőny legjobbja

a Fit World GORILLÁK Rugby Club Kadet csapata volt.

Kép Ezzel ujoncként a sokszoros bajnok Battai Bulldogok utánpótlás csapata mögött ezüstérmesként zártuk a kadet bajnoságot úgy, hogy egymás elleni 1-1 győzelem miatt az egymás elleni pontkülönbség döntött csak a javukra.

Jobbról a hegy a csapattal, remélem megtaláljátok rajta magatokat. És remélem azt is, hogy jövőre magassabb csúcsokra törünk!!!

 

2009-2010. évi Nemzeti Bajnokság I. osztály Kadet korosztály:

II. helyezett Fit World SE

GORILLÁK Rugby Club!

SZÉP VOLT FIÚK, GRATULÁLUNK!

 

 

A győztesek filozófiája

"A vesztesnek mindig van kifogása. A győztesnek mindig van egy koncepciója.

A vesztes mindig része a problémának. A győztes mindig része a válasznak.

A vesztes minden válaszban problémát lát. A győztesnek minden problémára van válasza.

A vesztes azt mondja: lehetséges, de túl nehéz. A győztes azt mondja: lehet, hogy nehéz, de lehetséges.

A vesztes azt mondja: nem vagyok annyira rossz, mint sokan mások. A győztes azt mondja: jó vagyok, de még nem eléggé."