Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pécsi kirándulás, szegedi siker

2010.04.18

Pécs és Szeged hasonló adottságú nagyvárosa Magyarországnak és a sok közös vonás mellett a számunkra legfontosabb kapocs a rögbi. Mindkét város rögbicsapata régi résztvevője a nemzeti bajnokságnak és mindkét helyen fontosnak tartják az utánpótlás nevelést is.

Ezen a hétvégén mind a fiatalok, mind a felnőttek bizonyíthatták felkészülségüket, 13 órakkor a kadettek, 14 órakkor a felnőtt csapatok mérkőztek meg egymással. Felázott mélytalaju pálya, de ragyogó napsütés fogadta a csapatokat a pécsi Verseny utcában és jó volt nézni a melegítő fiatalokat, akik nagyon komolyan készülődtek a meccsre. Kép

A szegedi kis Gorillák számára nem kicsi volt a tét, hiszen listavezetőként érkeztek Pécsre, ezért a kezdés után mindjárt támadólag léptek fel. A tolongás ügyesen alkalmazta a jól begyakorolt figurákat, rendesen nyomás alá vették az ellenfelet.

 

 

Kép Az összetömörülve védekező pécsiket kikerülve a szélen elfutó Kómár a 4. percben vezetést szerzett a vendégeknek, majd Kovács jutalom rúgásával 0-7. 2 percet kellett csak várni az ujabb célra, Kovács iramodott meg középen, majd a rázáró védők közül ismét Komárhoz került a labda, aki tisztára játszva magát már a 2.célját tette. Ujabb Kovács rúgással 0-14. Kép

 

A pécsiek próbálták rendezni soraikat, de nem lett meg az ellenszer. A 10. percben középen Báló szakította át a védelmet és egy nagy futással ért célba, majd egy sikeres Kovács féle rúgás és tovább nött az előny 0-21. Aztán ujabb 2 perc, és Kovács is felíratkozott a célszerzők listájára, majd a szegedi center ujabb 2 pontot érő rúgásával 0-28.

Kép A meccs eldőlni látszott, de a pécsiek nem adták fel, cserékkel frissitettek, míg a szegedieknél a hosszabb kihagyás után ezen a meccsen visszatért Dávid is cserét kért, ami kicsit megbolygatta a jól bevált hadrendet. A 15.perc meg is hozta a szépítést a hazaiaknak, sőt a cél után járó rúgást is pontra váltva 7-28.

 

 

Kép A félidő vége előtt aztán a társak segítségével Komár ismét lerázta magáról a védőket, illetve Kovács is pontosan rúgott 7-35 a félidő. Szünetben a Szeged irányítót, pillért és szélsőt is cserélt, de ott folytatták a fiúk, ahol abbahagyták. Egy percet kellett csak az újabb cél eléréséhez, az elsősoros Petrov T. tarolta a védőket és Kovács ismét jól rúgott 7-42. Bár az eredmény nem tükrözte, de a játék végig kiegyensúlyozott volt, a pécsiek is vezettek ígéretes támadásokat, amiket azonban a szegedi fiatalok valahogy mindig megállítottak, hiába jöttek a pécsi cserék, köztük egy igazi "nehéz"fiúval. Sőt, a 33. percben ujabb szegedi cél és rúgás, már 7-49. De a "remény hal meg utóljára"- szokták mondani, a végjátékban az Indiánok is begyötörtek még egy cél, így a végeredmény:

Pécsi Indiánok kadét - Fit World GORILLÁK Szeged kadét 12 - 49 ( 7-35)

Kép 

A mérkőzés legjobbja, egyben legeredményesebb szegedi játékos Kómár Tamás 3 céllal ( a képen balról látható) mellette Kovács Henrik és Báló Krisztián, ők 1-1 célt szereztek ezen a mérkőzésen.

 

 

Következett a felnőtt mérkőzés 14 órától, amit szintén nagy várakozás előzött meg, mert mindkét csapat számára nagyon fontos volt az eredmény a rájátszás párosításai miatt, ugyanis aki az alapszakaszban hátrébb végez, az a rájátszásban erősebb ellenfelet kap.

Kép A két nagy rivális alaposan neki készülődött, mindkét csapat "harci indulókkal" is hangolt a csatára.

 

 

A pécsiek kezdték a játékot és rendre vezették a támadásokat, saját térfelükre szorítva a Gorillákat.

Kép Több büntetőt is kiharcoltak, a 8.percben a vezetést is megszerezhették volna, de a rárúgott büntető elkerülte a szegedi kaput.

Olyan nyomást sikerült gyakorolni, hogy a Szeged 13. percben tudott először a félpályán túljutni.

 

Kép A félidő derekánál végül mégis a Gorillák szereztek vezetést a csapatkapitány Szilágyi révén, amire az Indiánok is eggyel válaszoltak, félidő 7-5.

Kép A szünet után a vendégek játéka határozottabbá, és ami fontosabb eredményesebbé vált.

A szegedi Bárdos és Takács K. 2-2 céljára a pécsiek 1-1-el válaszoltak, ezzel a Gorillák megfordították a meccset.

Kép Végeredmény NB1-es felnőtt mérkőzés:

Pécsi Indiánok - Fit World GORILLÁK Szeged 17 - 29 ( 7-5)

 

Kép Mindkét csapatunk győzött, ezzel az eredménnyel a szegedi fiatalok nagy lépést tettek az NB1-es Kadét bajnokság megnyeréséhez, míg a felnőttek jobb pozícióból várhatják a rájátszást.