Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szombaton rögbi, vasárnap rögbi és amerikai foci

2008.09.12

Delmagyar.hu

Munkatársunktól 2008.09.12. 01:00

Megkezdődött és dupla szegedi sikerrel indult a magyar rögbiszezon.

A szegedi Fit World RC együttese a nagy létszám miatt egy-egy csapatot nevezett az NB I-es és az NB II-es bajnokságba, és a két alakulat egyaránt sikerrel vette az akadályt. Az NB I-esek a Pécsi Indiánokat verték hazai közönség előtt 67–18-ra, míg az NB II-esek a Gyöngyösi Farkasok otthonából távozott 26–17-es győzelemmel.

Aki régóta benne van a sportágban, az tudja, mekkora szó a tizenöt éve alakult klub életében, hogy ilyen népes a bázis. Ráadásul az egyesület új szakosztállyal is bővült: az amerikai focisok Szeged Bats néven a klubba integrálódtak. Aki tehát netán szerdán vagy pénteken a kiskundorozsmai pálya környékén jár, az meglepődve láthatja, hogy vannak, akik védőfelszerelésben, és vannak, akik anélkül dobálják a tojáslabdát. Van, aki csak hátra felé passzolhat, van, akin sisak van, és még a labdák se egyformák teljesen.

Két különálló sportág tagjai, rögbisek és amerikai futballisták edzenek együtt, egy helyen. Az önerőből építkező amatőr csapatok egymás konkurensei, mégis jól megférnek egy pályán. Az ötlet bevált, a közös erőnléti felkészülés jól sikerült, a hétvégén pedig közös rendezésű mérkőzés lesz.

Előbb azért jöjjön a szombat, amikor az NB I-es rögbialakulat Kiskundorozsmán 12 órától a Battai Buldogokat fogadja.

Majd vasárnap a szegedi Felső Tisza-parti stadionban előbb 14 órától az NB II-es Fit World RC a Békéscsabával találkozik, utána pedig a Szeged Bats amerikai focistái a Székesfehérvári Enthroners ellen próbálják megszerezni a Rookie-kupa bronzérmét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.