Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az indiánok skalpját begyűjtötték a szegedi rögbisek

2009.10.03

Szombaton kora délután szép időben és kellemes fogadtatásban volt része a szegedi felnőtt rögbi csapatnak. A pályára érkező Fit World-ös fiúk „szárnyakat kaptak”, a begördülő csodabogár autóból két hölgy 1-1 doboz energiadús itallal ajándékozta meg a csapat tagjait. Pár póz és mosoly a fotósoknak, néhány korty ital, aztán máris mindenki a meccsre hangolódott, Varga Tamás instuktor irányításával kezdődött is a bemelegítés.

És jött az ellenfél, a Pécs Indiánok látogattak az Etelka sorra, hogy az utóbbi évek vereségeiért revansot vegyenek a Fit World Gorillák csapatán. A megfiatalított dunántúliak gyorsan előnyhöz is jutottak egy büntetőrúgást követően, de a hazaiak gyorsan fordítottak és folyamatosan növelték az előnyüket.

A szegediek új játék stílussal, gyorsabb látványosabb játékkal próbálták szórakoztatni szurkolóikat. Néha még látszódott, hogy csiszolni kell még az egyes játék elemeket és az Indiánok ki is használtak minden megingást, hogy közelebb lopóddzanak a Gorillákhoz.

A szegedi csapat kapitánya, Szilágyi Csaba tarthatatlannak bizonyult ma, így vezérletével újabb győzelemnek őrülhettek a szegediek.

Rögbi NB1:

Fit World Gorillák Szeged- Pécsi Indiánok 41-27 (22-8)

Szegedi pontszerzők: Szilágyi 20, Bővíz 11, Bárdos 5, Csiha 5

  

Az ünneplésnek ekkor még nem volt vége, sőt csak ezután kezdődött. A kadet korosztályban a Fit World fiataljai ott folytatták, ahol legutóbb a Kecskemét ellen abbahagyták.

Gyors céllal jelezték a vendégeknek, hogy készen állnak a diákolimpiai vereség visszavágójára. Csak az első tíz percben volt esélye a baranyai együttesnek tartani a kis Gorillák által diktált tempót. Ekkor még nem gondolták, hogy az első eredményes akciójuk az utolsó is volt egyben, míg a Fit World kadet pontgyártása nem maradt abba, sőt egyre többször mattolták az ellenfél védelmét. A hatalmas pontarányú győzelem a szervezett szép játék eredménye, ami fiatalok fejlődését tekintve még sok örömet fog okozni a sportág szerelmeseinek.

A mérkőzés legjobbjának Báló Krisztiánt választották, míg a fiúk a győzelmet a lábadozó csapattársuknak, Dávid Martin ajánlják.

Rögbi kadet NB1:

Fit World Gorillák Szeged- Pécsi Indiánok 86-7 (36-7)

Szegedi pontszerzők: Káplán 31, Kovács 30, Huszár Károly 5, Petrov T. 5, Balogh 5, Huszár Krisztián 5, Kómár 5.

www.yv.hu/p=f0ba4eee0a12eb53d2b821c73c2a7e4f

Legközelebb szerdán délelőtt (október 10-én) kergetik a tojáslabdát Szegeden, amikor is az egyetemi bajnokság következő fordulójában a címvédő SZTE EHÖK csapata lép pályára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.