Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varga angol profivá vált

2006.07.22

Delmagyar.hu

Süli Róbert 2006.07.22. 14:19

Varga János, a Fitworld Szeged Rögbi Club válogatott játékosa Angliában folytatja pályafutását. A kőkemény hátvéd London mellett egy második ligás gárda profija lesz.

Varga elbúcsúzott szegedi társaitól: Angliában profiskodik tovább.

Varga János játékára már külföldön is felfigyeltek. A Fitworld Szeged Rögbi Club válogatott védője rengeteg tornán vett részt, amelyeken legtöbbször remek teljesítménnyel rukkolt elő. A szegedi gárdában is a legjobbak között tartották számon, rendszeresen gyakorolt a nemzeti együttessel is. Azonban arra álmában sem gondolt volna, hogy az őszt már külföldön kezdi.

– Angliába kaptam meghívást a közelmúltban – kezdte a beszámolót Varga –, próbajátékra hívtak London mellé. Ez egy második ligás csapat, az osztály pedig közvetlenül a profi liga mögött helyezkedik el.

Idén a leendő csapatomból többen felkerültek a legjobbak közé, így ez ugródeszka a nagyobb bajnokság előtt. Kemény hetet töltöttem el, de hatalmas élmény volt a sportág őshazájában játszani.

Az edzők elégedettek voltak velem, éppen ezért szerződést ajánlottak. December végéig írtam alá, természetesen ha jól megy a játék, akkor még maradhatok. Két felnőtt gárdája van a klubnak, a keretet 60(!) rögbis alkotja. Hihetetlen nagy harc van a csapatba kerülésért.

Bízom benne, hogy a szegedi klub is profitál majd ebből, hiszen rengeteget lehet tanulni az angoloktól. A napokban Szegeden járt az edzőm, találkozott a csapattal. A gárda játékosai számára is nagy élmény volt őt hallgatni, most ők is gőzerővel készülnek a szeptemberi rajtra. Négy csapatot kiemeltek, amelyek az Extraligában szerepelnek. A Fitworld az NB I-ben indulhat. Jóval erősebb lesz a bajnokság, izgalmasabb meccseket láthatnak a szurkolók. Nekem egy tisztem marad, a srácoknak a szigetországból szorítani. Komoly kihívás előtt állok, és ennek szeretnék maximálisan megfelelni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.