Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vérüket adták a Gorillák, kezdődik a rögbi szezon

2010.03.12

A Fit World Gorillák Rugby Club játékosai is csatlakoztak a véradók népes táborához. A rögbisek a pályán mindig számíthatnak egymásra, és mindig akad társ, aki segít nekik a „bajban”. Ezt a szemléletet a fiúk a rögbipályán kívül is magukénak vallják, ezért szerettek volna segíteni más rászoruló embertársaikon is. A Gorillák így első „akciójukként” véradást szerveztek, ahol a „régi” véradók mellett többen első alkalommal hozták meg ezt az áldozatot.

Az utóbbi években a Fit World Gorillák Rugby Club a szponzorai, szurkolói, támogatói és a szegediek segítségével nőtte ki magát az ország egyik meghatározó rögbi egyesületévé. Mi a játékunk mellett más módon is szerettük volna megköszönni a támogatást, amit kaptunk. Sportolókként és magán emberként is látjuk, hogy a sérülések, balesetek sajnos mindennapjaink részévé váltak, ahol a véradás az egyik legnagyobb segítség lehet a rászorulóknak. Ezért is buzdítotottam a csapatot, hogy hagyomány teremtő céllal tegyük meg az első lépést és látogassunk el a szegedi véradóállomásra, hogy mi is segíthessünk.” – mondta Debreczeny Dénes a rögbicsapat vezetője.

A rögbisek ígérete szerint negyedév múlva ismét vállalják a tűszúrásokat, és rendszeres vendégei lesznek a Szegedi Regionális Vérellátó Központnak.

A csapat gyors regenerálódására azért is szükség van, mert az utánpótlás korosztály már 2010. március 20-án 12:30-kor megkezdi a tavaszi szezonját a fővárosi Exiles RC csapata ellen hazai pályán, míg a felnőttek felkészülési mérkőzést játszanak a szentesi és csabai rögbisekkel.

Egy hétre rá pedig már rögbi dömping lesz Szegeden. Március 27-én szintén az Etelka sori sportpályán mutatkozik be az NBI-es bajnokságban szereplő "nagycsapat", a Gorillák a százhalombattai Bulldogok Fekete Sereggel csapnak össze.

Március 28-án a hölgyeké a szegedi gyepszőnyeg, míg az SZTE SE csapata Békéscsabán próbál visszavágni az őszi vereségért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.